MGKI - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA   magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
ATK Eduroam
Az EduRoam szolgáltatás beállítása MTA ATK dolgozók számára

Az MTA ATK felhasználói az e-mail címűkkel mint felhasználói névvel, és AD azonosítói jelszavukkal  azonosíthatják magukat, amikor a telephelyen, vagy bármely, a föderáció tagintézményében használni kívánják az EduRoam szolgáltatást.

Az AD azonosító és jelszó páros személyre szól, átadása szigorúan tilos!

Az MTA ATK telephelyein két SSID jelenik meg WiFi hálózat azonosítóként.

Eduroam - a föderáció tagintézményeiből hozzánk látogató vendégek részére szolgál, de MTA ATK dolgozók is használhatják. Erről a hálózatról az MTA ATK belső szolgáltatásai nem érhetők el.

ATK - kizárólag MTA ATK dolgozók részére fenntartva, agrar.mta.hu azonosítóval lehet csatlakozni. Az ATK hálózatra csatlakozás esetén a belső hálózat is láthatóvá válik.

Kliens számítógépek, eszközök beállítása:

A kliens számítógépek beállítását a felhasználók is elvégezhetik, de javasoljuk, hogy keressék fel az intézeti informatikust, mielőtt használni szeretnék. Az EduRoam szolgáltatás külső tagintézményben való használata előtt a kliens eszköz beállítását feltétlenül el kell végezni az "anyaintézményben".

Beállítási segédletek - értelemszerűen saját paraméterek beírásával használható, segítség kérése a helyi rendszergazdáktól lehetséges!

http://eduroam.unideb.hu/hu/beallitasok