MGKI - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA   magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
XXI. Növénynemesítési Tudományos Napok
XXI. Növénynemesítési Tudományos Napok
(NNTN 2015)
Első körlevél
Az MTA Agrártudományok Osztálya Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, a Magyar Növénynemesítők Egyesülete és a társszervező intézmény (MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár) nevében tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a XXI. Növénynemesítési Tudományos Napokra, melyet
 
2015. március 11-12-én (szerda, csütörtök) rendezünk az
MTA Agrártudományi Kutatóközpont előadótermében
2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően 2015-ben a konferenciát két egymást követő napon rendezzük meg.

2015. március 11-én (szerda) délután kezdődik a program. Ezen a napon rendezvényünkkel bekapcsolódunk az Akadémia által koordinált „Fény Éve” eseménysorozatba, mely fel kívánja hívni a hazai közvélemény figyelmét a fény – tudományra, oktatásra, technológiára, művészetekre, valamint az élet minden területére kiható – fontos szerepére. A meghívott előadókon kívül várjuk olyan kutatók jelentkezését, akik a fénynek a növénynemesítésben, illetve a hozzá kapcsolódó kutatási témákban betöltött szerepéről (pl.: nappalhossz érzékenység, a fény fotoszintézisben betöltött szerepe, a fény vizsgálati módszerként történő alkalmazása, a fény spektrum összetételének növényfejlődésre gyakorolt hatása, a gyümölcsök minőségének alakulása a fény hatására stb.) tartanának előadásokat, vagy készítenének posztereket.

2015. március 12-én (csütörtök) a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a magyar növénynemesítés és a hozzá köthető tudományterületek kutatási eredményeinek bemutatására kerül sor a délelőtti plenáris-, a délutáni szekcióüléseken, illetve a poszter szekcióban. 

A konferencián tudományos előadások megtartására (10 perc előadás, 5 perc vita) és 80-100 poszter bemutatására lesz lehetőség.

Az első és második napon elhangzó előadások és a poszterek összefoglalóit (minta letöltése), valamint a kitöltött jelentkezési lapot 2015. január 12-ig kérjük az alábbi e-mail címre küldeni:
nagy.gabriella@agrar.mta.hu
 
A Szervezőbizottság minden jelentkezést visszaigazol. Ha jelentkezésére egy héten belül nem érkezik válasz, kérjük a megadott e-mail címen jelezze.
Az egyoldalas összefoglalókat a mellékelt minta szerint kérjük elkészíteni.
 
Betűtípus: Times New Roman
Cím: 14-es betűméret, nagybetűs, vastagon szedett
Szerzők: 12-es betűméret, vastagon szedett (vezeték és keresztnév)
Munkahely: 12-es betűméret, dőlt
Szöveg: 12-es betűméret, álló, kiemelés vastagon szedett
Táblázat: 12-es betűméret, Word
Köszönetnyilvánítás: 11-es betűméret, dőlt
Sortávolság:  egyszeres
Margó: felső, alsó: 2,5 cm; jobb, bal: 2,5 cm
Bekezdés behúzás: 1 cm
           
A Szervezőbizottság a beküldött absztraktok és a kitöltött jelentkezési lapok alapján sorolja be az anyagokat az előadási és poszter szekciókba. Az absztraktokat nyomtatott formában jelentetjük meg.

A regisztrációs díj bruttó 9.000 Ft/fő, nyugdíjasok és PhD hallgatók számára bruttó 4.500 Ft/fő. A regisztrációs díj magában foglalja az Absztrakt kiadvány költségét, a büfét, a 2015. március 12-i ebédet, valamint az egyéb szervezési költségeket. A regisztrációs díjról kiállított számlán az étkezési költséget (a vonatkozó jogszabályok változása miatt) külön tüntetjük fel.
Egy személy csak egyszer szerepelhet első szerzős előadóként vagy poszter kiállítóként. Azon szerzők összefoglalóit, akiknek részvételi díja a határidőig nem érkezik meg, nem áll módunkban megjelentetni konferencia-kiadványunkban.

A március 11-én érkezők részére – a délutáni tudományos ülések, valamint a Fitotron és a laborlátogatások után – esti programot szervezünk az MTA Agrártudományi Kutatóközpont borospincéjében, melynek keretében pincepartit rendezünk, és kötetlen beszélgetésre hívjuk, várjuk az érdeklődőket. Ezen program díja: bruttó 4.000 Ft/fő.
Aki március 11-én érkezik és a vacsorán részt kíván venni, jelezze a jelentkezési lapon. A beérkezett visszajelzésekről értesítést küldünk az érintetteknek. Aki részt vesz ezen a programon, annak a vacsora költségéről külön számlát állítunk ki. 

Tekintettel a távolról érkezőkre szálláshelyeket kerestünk, melyeket az árajánlatokkal együtt a 3. sz. melléklet tartalmaz.
A mellékletben feltüntetett szálláshelyek mindegyike kedvezményt kínál az NNTN résztvevői számára. A szállásfoglalás a résztvevők feladata és költsége, a szervezők csak lehetőséget kínálnak. A mellékletben feltüntetett szálláshelyek mindegyike a foglalás időpontjában rendelkezésre álló szabad férőhelyek ismeretében tudja biztosítani a kedvezményes árú szobát/szobákat, ezért javasoljuk, hogy mielőbb foglalják le azokat. Kérjük, hogy foglaláskor adják meg a kiválasztott hotelnek a következő foglalási kódot: NNTN 2015 – Martonvásár

A részvételi díjat 2015. február 6-ig, intézményenként (a résztvevők nevének feltüntetésével) egy összegben az MTA ATK MÁK 10029008-01716801 számú számlájára kérjük átutalni.

A végleges meghívót, a programmal együtt február második felében postázzuk a jelentkezőknek. A konferencia kiadványt a résztvevők a helyszínen vehetik át.

A szervezők nevében

Tisztelettel és üdvözlettel:
  
 
Dr. Bedő Zoltán
főigazgató
MTA Agrártudományi Kutatóközpont
Martonvásár
Dr. Veisz Ottó
elnök
MTA Agrártudományok Osztálya
Növénynemesítési Tudományos Bizottság
Budapest

Mellékletek:   
1. melléklet: Jelentkezési lap
2. melléklet: Összefoglaló (minta) 
3. melléklet: Szálláshelyek, árajánlattal