EduRoam
Az EduRoam szolgáltatás

Az MTA ATK a Magyar Tudományos Akadémia INFRA 2015 pályázatának támogatásával csatlakozott a hazai és a nemzetközi EduRoam (Education Roaming) konföderációhoz.  Ezért az MTA ATK dolgozói a csatlakozott intézményekben szabadon használhatják az EduRoam vezetéknélküli hálózatot, és viszonosan, a csatlakozott intézmények munkatársai használhatják az MTA ATK telephelyein az EduRoam hálózatot. Az EduRoam szolgáltatás a következő hazai intézményekben vehető igénybe: http://www.niif.hu/eduroam_partners, a külföldi intézmények az EduRoam weboldalán tekinthetők meg.

A hálózat igénybevételével a felhasználó automatikusan elfogadja az MTA ATK informatikai biztonsági szabályzatát és a NIIF eduroam szabályzatát.

Az MTA ATK telephelyein az EduRoam WiFi elérhetősége:

A WiFi hálózat azonosítója (SSID): eduroam

MTA ATK dolgozók részére nyújtott szolgáltatások leírása ide kattintva érhető el.

Az EduRoam szolgáltatás az MTA ATK telephelyein érhető el (Martonvásár, Budapest Herman O. u., Hungária krt., Nagykovácsi).

A hálózati hozzáféréshez az azonosítás mindenkinek a saját anyaintézményének a szabályai szerint történik.

Sikeres kapcsolódáskor - dinamikus címkiosztással - a mobil számítógép nyilvános IPv4 címet, DNS szerver és default gateway címet kap, így a külső hálózatok elérése érdekében nincs szükség egyéb konfigurációra.

 

 

Oldal nyomtatása